Actes tradicionals

Setmana de Festes de Setembre 2016

DIVENDRES, DIA 16

11,30h: CRIDA D’INICI DE FESTES per als xiquets i xiquetes del CEIP Cervantes-J. Dualde, a càrrec de BAOBAB. Organitza REGIDORIES D’EDUCACIÓ I JOVENTUT.

12,00h: Al Frontó Municipal, INAUGURACIÓ DEL CASAL DEL VI i ACTUACIÓ DJ RUBEN PELEGRÍ. Patrocina “KINTOS 17”. A les 14 hores: n’hi haurà PAELLA per a dinar. Els que vulguen podran comprar el ticket els dies 12, 14 i 15 de 5 a 8 de la vesprada a l’Ajuntament. Preu 3 euros.

23,30h: En la Plaça Major, CONCENTRACIÓ DE PENYES I PREGÓ DE FESTES a càrrec de ALFONSO GIMÉNEZ VENTURA. Es donarà un obsequi a cada assistent.

A continuació, CORREFOCS a càrrec del BALL DE DIMONIS de Vinaròs, amb la participació de La Orchestre d’Harmoni de Mont de Marsan “Orchestre Montois”. Es recomana al públic participant que usen roba vaquera i gorra.

DISSABTE, DIA 17

9,00h: VOLTEIG DE CAMPANES i llançament de COETS anunciant el començament de les Festes del Santíssim Crist de la Pietat, Seguidament, PASSACARRER a càrrec de la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE BETXÍ.

DIUMENGE, DIA 18

11,00h: Celebració de la SANTA MISSA en honor al SANTÍSSIM CRIST DE LA PIETAT, amb l’assistència de les nostres autoritats. Serà cantada pel Cor Parroquial i presidida pel nostre rector Mossén Álex Díaz Ventura.

Al finalitzar la Santa Missa, en el Àgora de Ruralnostra, La Orchestre d’Harmoni de Mont de Marsan “Orchestre Montois” i la Unió Musical de Betxí interpretaran individualment i conjuntament diverses peces, en homenatge al Crist de la Pietat, autoritats i poble de Betxí.

13,30h: MASCLETÀ en la Plaça Major a càrrec de pirotècnia EUROPLÀ de Bèlgida.

18,30h: Últim dia de la NOVENA al Santíssim Crist de la Pietat, i a continuació celebració de la SANTA MISSA.

20,00h: PROCESSÓ en Honor al Santíssim Crist de la Pietat. En finalitzar, es venerarà la icona del Santíssim Crist de la Pietat.

DILLUNS, DIA 19

11,00h: MISSA pels fidels difunts de la localitat cantada pel Cor Parroquial. Al finalitzar, processó al cementeri amb la imatge del Santíssim Crist de la Pietat on es resarà un responsor per als veïns difunts del nostre poble.

17,30h: OFRENA DE FLORS i presentació dels xiquets nascuts al darrer any al Santíssim Crist de la Pietat. Al finalitzar, en la Pl. Major, ACTUACIÓ del Grup de Danses L’Arquet, del Grup de Danses Les Passeres i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí.

18,30h: A la Plaça del Llaurador, XOCOLATADA per a tots els xiquets i xiquetes patrocinada per FACSA.

21,00h: TORRADA DE CARN pels carrers del poble.

DIMARTS, DIA 20

12,00h: Celebració de la SANTA MISSA per als Jubilats de la localitat, cantada per la Coral Polifònica de Betxí, amb assistència d’autoritats.

14,00h: Al Restaurant Brisamar, acte d’HOMENATGE ALS JUBILATS. En acabar el dinar hi haurà BALL per als assistents.
Els jubilats que desitgen assistir al dinar hauran d’arreplegar un tiquet de 6 EUROS que es presentarà a l’entrada. El tiquet serà PERSONAL I INTRANSFERIBLE i es podrà adquirir al Mercat Municipal el dimarts dia 13 i el dimecres dia 14, de 10,30 a 13,30 hores. Aquella persona que no estiga empadronada ni tribute en l’Ajuntament per IBI d’Urbana, si desitja assistir al dinar, podrà adquirir un tiquet per 25 EUROS. Les portes del Restaurant s’obriran a les 13,45h.

23,30h: “V CONCURS DE DISFRESSES FESTES DE SETEMBRE”. La concentració, que serà en La Plaça Major, estarà animada per les XARANGUES ALL’S SEX MAY COWEN i XACAMIN. Tot seguit s’anirà en cercavila acompanyant fins a l’Avgda. Sant Josep Obrer on estarà situat el jurat.
PREMIS:
A les tres penyes millor disfressades (mínim 3 persones per penya):
-Originalitat -Millor confecció -Posada en escena
S’entregarà un trofeu i un pernil a cada una amb el patrocini de CARNISSERIA CA BOQUETA. Millor disfressa individual o per parella: una estada d’un cap de setmana per a dos persones en el Balneari de Montanejos. Patrocina HALCÓN VIAJES (AGÈNCIA BETXÍ).

DIMECRES, DIA 21

12,00h: Al Frontó Municipal es cuinarà una FIDEUÀ gegant. Les persones que desitgen participar del dinar hauran de traure un tiquet de 3,5 EUROS, que donarà dret a un plat de fideuà i a la beguda. Les penyes que desitgen estar juntes hauran de comunicar-ho a Ximo Gumbau a l’adquirir els tiquets a l’Ajuntament, els dies 12, 14 i 15 de 5 a 8 de la vesprada. Les persones que no dinen a les taules preparades per l’Ajuntament no tindran dret a la beguda. Després de dinar, HOLI PARTY per als més joves.

DIJOUS, DIA 22

12,00h: CONCURS DE PAELLES a l’Avgda. Sant Josep Obrer, amb animació de la xaranga ALL’S SEX MAY COWEN”. Cada penya rebrà un quilo de pollastre, dos quilos d’arròs i un meló. Patrocina Supermercat MAS Y MAS, BONAREA.
Les paelles s’hauran de menjar en el frontó i les penyes tindran a la seua disposició taules i cadires i dos davantals donats per RURALNOSTRA. Per a poder participar, les penyes hauran de passar per l’Ajuntament a apuntar-se els dies 12, 14 i 15 de 17 a 20 hores, moment en què es donaran les bases del concurs.

DIVENDRES, DIA 23

21,30h: SOPAR de germanor amb CARN DE BOU o PLAT VEGETARIÀ patrocinat per l’AJUNTAMENT DE BETXÍ. Per a poder participar en el sopar s’haurà d’adquirir un tiquet de 4 euros. El tiquet serà imprescindible per a poder tindre cadira a les taules. Es posaran a la venda a l’Ajuntament els dies 12, 14 i 15 de setembre, de 5 a 8 de la vesprada.
Aquella persona que quan arreplegue la carn no es quede a sopar en l’Avgda. Sant Josep Obrer, NO TINDRÀ DRET A BEGUDA.

DIUMENGE, DIA 25

11,00h: Celebració de la SANTA MISSA.

17,30h: CAVALCADA III CONCURS DE DISFRESSES INFANTILS. L’itinerari serà Pl. Major, C/ Reial, C/ J. Ferrandis, C/ Artana, Avda. 1r de Maig i novament Pl. Major. Final de festa amb ROCK & JOC.
PREMIS:
Millor disfressa individual infantil.
Millor disfressa de grup infantil.
Millor disfressa combinada infantil-adult.

21,00h: Com a final de festes, en l’Avgda. Sant Josep Obrer, es dispararà un CASTELL DE FOCS a càrrec de la pirotècnia EUROPLÀ de Bèlgida.